Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2009 15:36 - Как играха футболистите на България?
Автор: paranoid Категория: Спорт   
Прочетен: 1095 Коментари: 0 Гласове:
0



image


България победи с 4:1 Черна гора и запази шансове за класиране на световното в ЮАР. Вижте как се представиха футболстите и треньорът Станимир Стоилов!!!


Димитър Иванков - най-добрият заедно с Бербатов в нашия тим. Спаси поне три чисти голови положения при 1:0 за Черна гора, а веднъж се намеси блестящо и срещу звездата на Рома Вучинич при резултат 2:1 за България. Ако трикольорите запазиха някакви шансове за ЮАР 2010, то със сигурност основната заслуга е на Иванков.

Станислав Манолев - в атака се справяше добре, но през първото полувреме оголваше своята зона и Черна гора осъществи няколко опасни пробива от ляво, които като по чудо не доведоха до гол. Със сигурност може доста повече в сравнение с вчерашното си представяне.

Кирил Котев - най-слабият през първите 45 минути. Допусна изключително много и то елементарни грешки. Ясно си личеше, че игра с огромно напрежение, което се отрази зле на представянето му.

Илиян Стоянов - най-стабилният в нашата отбрана, ако въобще може да се говори за някаква сигурност. Допусна най-малко грешки през първата част, а през второто полувреме бе почти безгрешен. На няколко пъти изнесе добре топката в предни позиции, с което сложи началото на опасни атаки. Като цяло трябва да получи добра оценка.

Радостин Кишишев - през първия половин час бе развинтен от Вукчевич. На няколко пъти бе подминат като малка гара, но за негов, а и на България късмет не получихме гол след пробив от лявата зона. В предни позиции се справи блестящо, тъй като вкара така важното изравнително попадение, което сложи началото на обрата. Предвид и възрастта му заслужава добра оценка.

Станислав Ангелов - през първата част не се справи като вътрешен халф. Полузащитниците на Черна гора преминаваха безпрепиятствено центъра на терена, а Ангелов го нямаше, за да ги спре. След почивката бе върнат като централен защитник на мястото на Котев, където се справи отлично.

Стилиян Петров - не изигра най-добрия  мач с екипа на България. В особена степен това важи за първата част, когато заедно с останалите полузащитници бяха тотално надиграни от халфовете на гостите.

Чавдар Янков - експериментът на Станимир Стоилов с Чавдар Янков на десния фланг бе неуспешен. Стоеше изолиран на дясното крило и закъсняваше с прибирането си в отбрана, където се отваряха огромни пробойни в средата на терена. След почивката бе върнат като вътрешен халф и там се справи добре. Успя да затвори пространствата в своята зона и отне доста топки.

Димитър Рангелов - игра с много желание и борба, но до там. Със сигурност може повече.

Мартин Петров - личи си, че не е във форма и му липсва игрова практика. Стара се много, но доста често грешеше.

Димитър Бербатов - най-добрият в нашите редици заедно с вратаря Иванков. Изработи дузпа, която реализира и асистира за другите три попадения. Той направи  разликата през втората част между България и Черна гора. Видя се, че е най-силен на поста централен нападател, а не като изтеглен в по-задни позиции.

РЕЗЕРВИ

Димитър Телкийски
- вкара така важния втори гол, с което България поведе в резултата. Веднъж центрира брилянтно към Бербатов, но голът на тарана бе отменен заради засада. Справи се с поставените му задачи и заслужава висока оценка.

Благо Георгиев - игра 15 минути и не се запомни с някакви феноменални отигравания.

Валери Домовчийски - вкара хубав гол след добро взаимодействие между него и Бербатов. Въпреки малкото време, в което игра, заслужава добра оценка за желанието, старанието, попадението и правилното движение по терена.

НАСТАВНИКЪТ

Станимир Стоилов
- пообърка избора на играчи за тактическата си постройка. Изненадата с Чавдар Янков на дясното крило бе неуспешна. Пусна като двойка централни защитници футболисти, които никога не са играли заедно във важен мач. След срещата се оправда, че му липсвал Игор Томашич, което не звучи сериозно. Можеше просто да повика Топузаков, който е играл заедно със Стоянов или Иван Иванов, който е със значително по-здрава психика от Кирил Котев.

След почивката успя да коригира грешките си с няколко вътрешни размествания, с което загатна, че има добър потенциал и не лоши виждания като селекционер на България. Трябва обаче по най-бързия начин да се абстрахира от мениджърските интереси съпътстващи трикольорите и да спре с услугите, които прави на различни клубове и хора.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paranoid
Категория: Спорт
Прочетен: 436598
Постинги: 249
Коментари: 58
Гласове: 185
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930