Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2009 12:55 - БАТЕ унищожи, уби, съсипа Литекс и Мъри
Автор: paranoid Категория: Спорт   
Прочетен: 1139 Коментари: 0 Гласове:
0



image

Трактористите погребаха оранжевите след 0-4 След като миналата година БАТЕ Борисов отстрани Левски, днес белорусите се превърнаха в кошмар и за друг роден гранд - Литекс. Трактористите убиха надеждите на ловчанлии да играят в груповата фаза на Лига Европа и ги отстраниха, разбивайки ги с 4-0 на Градския стадион в Ловеч. Гол, паднал четири минути преди края на мача, унищожи съпротивителните способности на домакините и постави началото на екзекуцията на Мъри и компания. След едно добро първо полувреме, завършило при нулево реми, след още по-добра втора част, през която ловчанлии се възползваха от стъписването в редиците на белорусите и ги надиграха, оранжевите много рано решиха, че са се класирали. През последните десетина минути те се дръпнаха назад и заиграха в глуха защита. Именно това доведе до фаталната 86-та минута, когато след центриране в пеналта на Литекс, Сосновски с глава от няколко метра разстреля Голубович и прати мача в продължения. Шашнати от попадението в самия край на мача, оранжевите не успяха да се окопитят и изпаднаха в истински нокаут. От това се възползваха гостите, които се нуждаеха само от 4 минути, за да забият втори гол на Голубович. Този път чрез Родионов. След нови четири минути пак Сосновски отбеляза за 3-0, а Максим Скавич реализира последното четвърто попадение, унищожило докрай Литекс.

Головата фиеста, сътворена от трактористите от Борисов, помрачи приповдигнатото настроение на Градския стадион в Ловеч на над 5000 зрители, дошли да подкрепят своите любимци. След чудото, сътворено от ЦСКА, успели да победят Динамо насред Москва с 2-1 и класирали се в групите на Лига Европа, оранжевите не успяха да направят логичното - да вкарат едно попадение въпреки многото положения, създадени през двете полувремена.

Станимир Стоилов беше направил само една промяна в стартовия състав в сравнение с мача от преди седмица в Борисов. На мястото на неубедително представящия се Христо Янев беше пуснат Том. Бразилецът не взе участие в първия мач на своите, въпреки че попадна сред резервите, заради контузията, която го мъчеше. Рокадата на играчите обаче не се отрази на най-често използваната схема от Мъри – 4:3:3. На вратата отново беше Урош Голубович и пред него защитната четворка изглеждаше така – Александър Барт отдясно, Занев отляво, а Пламен Николов и Ивайло Петков в центъра на отбраната. В халфовата линия действаха капитанът Радостин Кишишев и Небойша Йеленкович, а пред тях  беше голмайсторът от първия мач Сандриньо. Атаката на ловчанлии се организираше от Вилфред Нифлор, а по крилата той беше подпомаган от Том  - отдясно и Дока - отляво.

Първото полувреме на мача реванш между Литекс и БАТЕ Борисов премина на относително бавни обороти без сериозни чисти голови положения и за двата отбора. Началната инициатива очаквано беше за гостите, които се нуждаеха от попадение, за да компенсират гола пасив от първия мач в Борисов. Те се хвърлиха още със съдийския сигнал в атака. Бяха по-остри, по-агресивни и се опитваха да тормозят Голубович, като не позволиха на домакините да помислят за домакински натиск. Това обаче не стресна оранжевите, които много мъдро се прибраха в собствената си половина и започнаха да действат съсредоточено в дефанзивен план. Удържали началния натиск на белорусите, те се окопитиха и започнаха да поглеждат по-често към вратата, пазена от Хутор. Постепенно те заиграха по начина, който Стоилов иска да вижда – с много подавания в центъра на терена и постепенни атаки, чрез които да изнервят противника и да го принудят да сбърка. Естествено опасните положения за тях не закъсняха, но малшансът не изостави Дока, Сандриньо и Том, които от чисти позиции не успяваха да накажат трактористите от Борисов.

След нулевото реми през първата част, психическото преимущество беше на страната на Литекс. Белорусите бяха силно притеснени заради яловите начални 45 минути и гола пасив след мача на собствен терен. От това се опитаха да се възползват момчетата на Стоилов, които не спираха да атакуват. Най-напред Дока в 57-та минута изпълни много добре пряк свободен удар, но Хутор спаси. В 67-та Том нахлу отдясно, от границата на пеналта пусна хитро топката, Йеленкович се размина с нея, а след това и Нифлор не успя да я засече в мрежата от метър-два. В 76-та минута бе направен уникален пропуск след страхотна комбинация, която изведе Сандриньо на стрелкова позиция на точката на дузпата, той стреля право в ръцете на Хутор. Две минути по-късно Том стреля много хубаво във вратата, но стражът на белорусите се разтегна максимално и извади летящата във вратата му топка.

След 86 минути ялово нападение, логичното се случи - последва статично положение за БАТЕ, центриране в пеналта на домакините, което бе засечено от Сосновски с глава, който от няколко метра срази Голубович. Голът изравни резултата от двата мача, което означаваше, че 22-та на терена ще играят две продължения от по 15 минути. За зрителите бързо стана ясно, че няма да видят дузпи след светкавичния гол, отбелязан от Родионов в 94-та минута. Момчетата на Стоилов бяха сразени от нов гол в 98-та отново чрез Сосновски. Попадението на Скавич доуби Литекс. Така носителят на Купата на България се сбогува с възможността да играят в групите на Лига Европа след общ резултат от двата мача 4-1.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paranoid
Категория: Спорт
Прочетен: 436518
Постинги: 249
Коментари: 58
Гласове: 185
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930