Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2009 22:22 - Има ли пилот в самолета?
Автор: paranoid Категория: Спорт   
Прочетен: 1171 Коментари: 0 Гласове:
0



image


Вял и безидеен Левски направи 1-1 с Черно море

Вял и безидеен Левски направи 1-1 срещу Черно море, като записа второто си равенство в контролите по време на лятната подготовката. С днешната проверка, момчетата на Емил Велев отново разочароваха своите фенове и ги оставиха в недоумение как този отбор с този треньор ще търсят класиране в групите на Шампионската лига. Велев за пореден път показа, че си няма и идея от тактики като отново обърка състава и сложи играчи на непривични за тях постове.  Въпреки желанието, с което играеше завърналият се Бардон си личеше, че той е далеч от формата, позната на сините привърженици.  След края на мача ултрасите се обединиха около идеята, че, за да се постигне нещо запомнящо се в Европа собственикът на сините Тодор Батков трябва да даде пари за по-стойностна селекция.

В днешната среща сините играчи отново бяха много слаби и съвсем аналогично на мача си със Севойно поведоха, но допуснаха изравняване и тотално надиграване. Този път от Черно море. Варненци показаха по-голям хъс и на моменти тотално надиграваха шампионите на България, а слабата отбрана на Левски  за пореден път се издъни. След едно слабо и безрезултатно първо полувреме. през втората част Левски стигна до гол чрез Христо Йовов, но не успя да задържи предината и позволи на гостите от Варна да изравянт чрез Юруков.

За Левски това беше втора контрола след равенството срещу сръбския втородивизионен Севойно, в който сините разочароваха с безсилието си. За Черно море пък днешната проверка е първа и единствена преди мача им от Лига Европа срещу Искра. И двата отбора обаче не показаха много добра спортна форма. Определено и умората си каза думата в днешния мач, като и в двата лагера липсваше свежест, но за шампиона на България, който има за цел да атакува групите на Шампионската лига това не може да бъде оправдание предвид факта, че тепърва предстоят сериозните изпитания.

Втората си контрола Левски изигра на стадион „Георги Аспарухов“, като теренът беше в много добро състояние, въпреки силният дъжд който се изсипа малко преди началото на срещата. Възпитаниците на Емил Велев бяха наблюдавани от зоркия поглед на собственика на тима адвокат Батков, който беше в компанията на завърналия се в тима Елин Топузаков след престоя му в израелския Апоел Тел Авив. Мачът с Черно море се наблюдаваше и от камерунския нападател Жозеф-Дезире Жоб, който е пред подписване на договор с тима от „Герена“ и в когото са надеждите да класира сините в групите на ШЛ.

Треньорът на сините Емил Велев беше направил няколко промени в стартовия състав в сравнение с първата проверка на Левски срещу Севойно, завършила отново при резултат 1-1. Живко Миланов и Милиев не бяха включени в днешната среща. Сред първата единайсеторка на Кокала обаче попадна завърналият се на „Герена“ Седрик Бардон. Отново на вратата мачът започна Петков, а Бензукан и Генев замениха Миланов и Бистрон. Рабех и Минев допълваха защитната линия на шампиона на България. Пред тях действаха Гаджев, Николай Димитров, Зе Соареш и Тасевски. Христо Йовов отново оперираше като централен нападател, но очевидно не се чувстваше особено комфортно на този пост, защото така и не успя да затрудни сериозно Пиргов с някой от своите изстрели.

През първото полувреме двата отбора така и не успяха да си отбележат гол и то завърши наравно 0-0. Въпреки това обаче силите не бяха толкова изравнени, като гостите от Варна имаха по-чистите положения и по-лесно достигаха до вратата, пазена от Георги Петков. Съвсем противно на очакванията, домакините от София откровено бяха надиграни от своите гости от Варна насред "Герена". През първите петнадесетина минути момчетата на Никола Спасов нападаха и имаха шанса да поведат на „Герена“, а пък сините така и не успяваха да намерят път към вратата, пазена от Пиргов.

В средата на полувремето силите се изравниха и Левски успя да направи няколко добри атаки. Всичко по-запомнящо се през първите 45 минути бе организирано от изключително дейните Николай Димитров и Седрик Бардон. Завърналият се на „Герена“ французин показа огромно желание и завидна техника, въпреки че си личеше, че все още е далеч от познатата на сините фенове форма. Хичо пък явно беше набрал инерция от проверката със Севойно, където се отличи с добрите си отигравания, като в днешния мач отново не спрря да се раздава. С изявите си на моменти обаче разочароваха Христо Йовов и Зе Соареш, които бяха разконцентрирани и не се включваха добре в атаката на своите съотборници.

Първата добра възможност за Левски в мача дойде едва в 15 - та минута, когато Дарко Тасевски пое топката в наказателното поле, справи се с Кулибали, но в крайна сметка Пиргов изби в корнер, от който не произлезе нищо интересно. В 29-та минута гостите от Варна организираха много опасна атака след груба грешка на младия Виктор Генев, който изпусна Мирослав Манолов. Последният нахлу в наказателното поле, но в момента преди да стреля топката му бе избита от Рабех.

В самия край на полувремето двете единадесеторки си размениха по едно положение, от което можеше да отбележат гол, но след пропуските нулевото равенство се запази. Най-напред по-блозо до откриването на резултата бяха сините, които се възползваха от  пробива на Зе Соареш в наказателното поле на моряците, той подаде  към Бардон, французинът хитро продължи към Ники Димитров, който стреля в опразнената врата, но топката среща тялото на бранител на гостите. Вторият удар на Димитров също е блокиран. Веднага след това пък варненци можеха да отбележат след много хубав плътен удар на Юруков от около 35 метра, но Петков изби в корнер.

През втората част отново липсваха многото голови положения, но този път и Левски, и Черно море показаха повече точност и успяха да си разменят по един гол. Най-напред  до попадение достигнаха домакините, които още в 46-та минута се справиха с отбраната на моряците и след много хубава атака отбелязаха за 1-0. Точен за шампиона на България беше Христо Йовов, който с изявата си се реваншира до някъде на феновете за откровено слабото първо полувреме, което изигра. Ето и как стана гола - Зе Соареш се откъсна отдясно фронтално срещу вратата на Илчев и стреля в дясната греда, след което топката се върна при Христо Йовов, който без проблеми вкара в опразнената врата.

Сините обаче показаха познатата си слабост и не успяха да запазят постигнатата преднина. Веднага след отбелязания гол домакините намалиха оборотите и позволиха на моряците да се върнат в мача. След две последователни атаки момчетата на Никола Спасов достигнаха до изравнителен гол в 70-та минута. Димов засече с глава центрирането от корнер, намери Йордан Юруков, който изравни резултата. За гола до голяма степен вина носеше и влезлият като резерва Божидар Митрев. През оставащото време обаче сините така и не успяха да вкарат гол, като в заключителните минути на мача достигнаха до нещо по-интересно благодарение на Жоазиньо. Бразилецът направи много хубаво двойно с Тасевски. като след това подаде към наказателното поле, където се опита да намери Георги Христов, но нападателят не успя да засече топката.

Така момчетата на Емил Велев не успяха да зарадват привържениците си с победа и приятна игра. Надеждите на феновете остават в Елин Топузаков, който днес не взе участие в контролата, а също така и в почти сигурното ново попълнение  - Жозеф-Дезире Жоб, които трябва да придадат повече сигурност в тима за предстоящите важни мачове на Левски за мачовете от Шампионската лига.

 


Левски - 

Петков, Бензукан, Рабех, Генев, Минев, Гаджев, Тасевски, Бардон, Зе Соарес, Н.Димитров, Йовов

Черно море -

Пиргов; Колибали, Александров, Ларсен, Жуниор; Д. Георгиев, Борносузов, Алекс, Лазаров; Юруков, Манолов

 резерви Левски -
Митрев, Тиберканин, Сърмов, Христов, Огнянов, Цачев, Жоазиньо, Бистрон, Вагнер, Киров, Иса

Резерви Черно море -
Илчев, Лазаров, Бачев, Дяков, Домакинов, Колев, Димов, Стоянов, Илиев, Петков, Николов


 Събития:

1" Начало на мача. Срещата ще бъде реферирана от Костадинов. Мачът между Левски и Черно море е на стадион "Георги Аспарухов".

2" Фаул в полза на Черно море. Здравко Лазаров центрира, но изстрелът на Кулибали премина над напречната греда.

3" Много добра възможност за гостите, след хубава атака за моряците, завършена от Александър Александров. Ударът  му обаче премина в аут. Това е първата по-сериозна атака за един от двата тима.

5" Първи корнер в мача, който е за гостите, като отново Кривия среля мощно, но извън очертанията на вратата, пазена от Петков.

8" Минев е в наказателното поле и владее топката за сините, но след като се засуети не успя да намери Бардон на хубава позиция и атаката за шампионите на България се притъпи.

11" Нарушение на Хичо, Алекс изпълнява статчиното положение., но топката беше изчистена от бранителите на Левски.

13" Левски успя да организира хубава атака едва в тринадесетата минута, когато Йовов увладя добре топката и подаде към Николай Димитров, той стреля, но шутът му беше слаб.

15" Дарко Тасевски пое топката в наказателното поле на Черно мрое, справи се с Кулибали, но в крайна сметка Пиргов изби в корнер, от който не произлезе нищо интересно.

17" Нарушение в полза на сините в близост до наказателното поле, Йовов центрира, той намери Минев, който въпреки че се подхлъзна успя да отправи плътен удар, но Пиргов улови.

18" Нарушение срещу Хичо от страна на Даниел Георгиев.

21" Корнер за Левски след хубава атака започната от Бардон и завършена от Зе Соареш, който стреля, но след рикошет топката излезе в корнер. Ники Димитров центрира, топката е засечена от Зе, но ударът на бразилеца е избит от бранители на Черно море в тъч.

23"  Йовов получава топката отдясно и с воле стреля над вратата на Пиргов.

25" Жълт картон за Кулибали за нарушение срещу Тасевски.

28" Грешка на Генев, който изпусна Миро Манолов и Черно море успя да организаира опасна атака, но след аврторитетната намеса на Рабех опасността пред Петков беше премахната.

29" Нарушение в нападение на Христо Йовов.

35" Невероятен пропуск за Левски! Зе Соареш нахлува отдясно, намери Бардон, французинът хитро продължи към Ники Димитров, който стреля в опразнената врата, но топката среща тялото на бранител на гостите. Последвалият втори удар на Димитров също е блокиран.

36" Хубав удар на Юруков, който обаче беше спасен от Петков.

43" Нарушение на Бензукан срещу Кривия, което беше изпълнено бързо, но бърза атака за варненци така и не се получи.

45" Край на първата част.

46" Начало на второто полувреме. Три смени за Черно Море. На местата на Пиргов, Георгиев и Лазаров влизат съответно Илчев, Стоянов и Илиев.

47"  ГОООЛ! Зе Соарес получава пас от Тасевски. Той стреля, но топката се отби в гредата, след това попадна у Христо Йовов, който реализира за 1- 0.

50" Александър Александров получи жълт картон.

55"  Фал за Левски на 24 метра от вратата на Илчев. Николай Димитров шутира в аут.

56" Гаджев и Хичо излизат,  на тяхно място влизат Жоазиньо и Сърмов.

60" Смяна - Митрев влиза вместо Георги Петков. Веселин Минев взима капитанската лента

63" Жълт картон за Тасевски. Минев излиза . Вместо него влиза ЛУсио Вагнер. Смяна и за Черно море Алекс излиза под аплодисментите на публиката. На негово място ще играе Милен Петков.

64" Бъркотия пред вратата на Левски. Няклоко играчи на Черно море се разминават с топката. Виктор Генев от Левски получава жълт картон.

65" Йовов не се възползва от хубав пас на Тасевски . Веднага след това отново Тасевски дава изгоден пас, който не намира никой

66" Хубав удар на Седрик Бардон. Топката излиза в аут.

68" Добра атака на Черно море. Митрев лови топката.

69"  Христо Йовов излиза. На негово място Георги Христов

70" ГОООЛ за Черно море! След изпълнение на корнер Йордан Юруков реализира от границите на вратарското поле.

72" Исмаил Иса влиза на мястото на Шакиб Бензукан.

74" Фал за Левски на границата на наказателното поле.

77" Поливната инсталация на Герена се включи внезапно.

78" Удар с глава на Иса, който излиза в аут.

81" Добър пробив на Тасевски. Той комбинира с Жоазиньо. Бразилецът подава към Георги Христов, който не успя да засече топката.

83" Фал за Черно море, топката е избита.

88" Нищо на терена не се променя. Изглежда сякаш двата отбора са се примирили с равенството.

89" Георги Христов изкарва топката в аут след центриране от фал на Жоазиньо.

90 +1" Край на мача. Левски и Черно море завършиха при резултат 1-1



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paranoid
Категория: Спорт
Прочетен: 436568
Постинги: 249
Коментари: 58
Гласове: 185
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930