Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2009 22:25 - ЦСКА смачка Стяуа с убийствен 60-минутен футбол
Автор: paranoid Категория: Спорт   
Прочетен: 1491 Коментари: 1 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
ЦСКА постигна изключително престижна победа с 2:1 над бившия европейски шампион Стяуа в контрола между двата тима в Австрия. Головете за армейците вкараха Руи Мигел в 12-та и капитанът Кирил Котев в 57-та минути. Румънците успяха да върнат едно попадение чрез резервата Судру в 89-та минута след груба грешка на Кирил Котев, но за повече нямаха сили, а и време.

Освен победата, футболистите на Любо Пенев демонстрираха изключително добра игра, с много движение и бързи атаки по двете крила, а при повече късмет червените можеха да вкарат и още попадения.

Добри възможности за гол пропиляха и румънците, но всичките от тях бяха след 80-та минута, когато двамата старши треньори бяха сменили титулярните си единайсеторки.

Срещата започна изключително силно за ЦСКА и постепено, с преса и бързо придвижване по целия терен, червените наложиха сериозно териториално надмощие. В тези минути армейците загатнаха и за стила, който ще налага Любослав Пенев - с бързо изнасяне на топката и скоростни атаки по крилата, завършващи с прострелни центрирания в наказателното поле на противника.

Така се стигна до 12-та минута, когато ЦСКА закономерно поведе с 1:0. Автор на попадението стана може би най-добрият в този мач Руи Мигел, който се възползва от груба грешка на румънската отбрана след центриране на Тимонов от фаул и от 4-5 метра със силен шут разстреля Запата.

Голът даде самочувствие на армейците и те започнаха да играят още по-спокойно и уверено. В тези минути обаче си пролича най-голямата слабост на българския тим. А именно, отборът допуска изключително груби индивидуални грешки при разиграване в по-задни позиции, които са предпоставка за опасни контраатаки на противника.

До края на полувремето Стяуа успя да нацели десния страничен стълб на ЦСКА след удар от фаул, при което футболистите от стената се скриха, за да не ги удари топката и тя се отби в гредата.

Армейците отговориха с две изключително опасни положения, които като по чудо не доведоха до втори гол. Първо, в 36-та минута, Тимонов с далечен шут за малко не изненада Запата, а в 45-та минута последователно на Иван Иванов и Спас Делев не достигнаха сантиметри, за да вкарат втори гол за ЦСКА.

През второто полувреме червеният треньор Любо Пенев извърши две смени, като пусна Йордан Тодоров и дошлият на проби Вуич за сметка на Иван Стоянов и Спас Делев. Това не се отрази на добрата игра на армейците и те продължиха да доминират на терена.

В 56-та минута червените организираха убийствена контраатака, при която Руи Мигел намери по изключителен начин с външен фалц Йордан Тодоров на дясното крило, външният халф овладя добре топката и с пас по земя пусна към Вуич, който вкара на празна врата. Реферът на двубоя обаче видя засада и отмени гола.

Две минути по-късно нищо не бе в състояние на спаси Стяуа. Тогава техният вратар Запата отрази удар с глава на Котев, но последва ъглов удар, който намери на задната греда непокрития Иван Иванов, той върна с левия крак към своя капитан и този път Котев не остави шанс на румънците - 2:0 за ЦСКА.

След второто попадение двата тима извършиха множество смени, което наруши ритъма на игра на армейците. В особена степен това важеше след 80-та минута, когато Стяуа на три пъти имаше възможност да вкара почетен гол, а веднъж румънците нацелиха и напречната греда. Все пак те стигнаха до попадение в 89-та минута, когато Кирил Котев вместо да изчисти наглед една безобидна топка, се опита да я гардира, но сгреши и притичалият Сурду вкара на празна врата.

Това обаче не помрачи настроението на армейците, които нанесоха първо поражение на Стяуа в предсезонните им контроли. До този момент румънците, които срещу ЦСКА играха с титулярния си състав, имаха три победи от три мача - срещу Целие 3:0, Бохемиънс 2:0 и Динамо (Загреб) 1:0.

ЦСКА - СТЯУА - 2:1

1:0 Руи Мигел 12
2:0
Котев 57
2:1 Сурду89

ЦСКА (4-4-1-1):  Здравко Чавдаров (61-Караджов), Ели Маркес (64-Силва), Кирил Котев, Иван Иванов (60-Морозс),  Йордан Минев (64-Орлинов), Светослав Петров,  Иван Стоянов (46-Тодоров),  Тодор Тимонов (82-Санеметерио), Коста Янев (74-Арибас), Руи Мигел (71-Янчев), Спас Делев (46-Вуич)
Стяуа: Запата, Балан, Рада, Николица, Бакиу, Йонеско, Очироси, Бикфалви, Станку, Филип, Русу






Гласувай:
0



1. ico17 - v koi film?
17.07.2009 04:06
te gi biqt,kato toupani...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: paranoid
Категория: Спорт
Прочетен: 436584
Постинги: 249
Коментари: 58
Гласове: 185
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930