Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2009 10:47 - ЦСКА СЪЩО НЕ УСПЯ СРЕЩУ ЖИЛИНА
Автор: paranoid Категория: Спорт   
Прочетен: 1295 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image


Вицешампионът ЦСКА стартира със загуба лятната си подготовка в австрийското градче Санкт Вейт. „Червените” отстъпиха с 1:3 от добре познатия у нас словашки тим Жилина. Както е известно миналата година Левски се препъна срещу същия противник на прага на групите в турнира за Купата на УЕФА.

Единственото попадение за възпитаниците на Любослав Пенев вкара нападателят Дормушали Саидходжа, който засече с глава центриране от фаул на Атанас Зехиров в 84-ата минута. Точни за словашкия вицешампион бяха Адауто Да Силва, Йеж и Гадар от дузпа две минути преди края.

Наставникът Любослав Пенев заложи на доста експериментален състав, като сред титулярните 11 попаднаха тримата испанци Мартин Камано, Хосе Арибас и Кристиан Сан Еметерио, които са на проби при „червените”. След няколко годишно отсъствие се завърна и халфът Светослав Петров.

Жилина поведе в резултата още в седмата минута след изпълнение на корнер. Лейтнер центрира прецизно в близост до голлинията, където най-съобразителен бе Адауто Да Силва, който засече в мрежата.

„Червените” пробваха епизодични атаки, които обаче не застрашиха опасно вратата на словашкия вратар, с изключение на една солова акция на Руи Мигел, който стреля в страничния стълб.

В продължението на първата част обаче българският тим допусна нов гол, след колективна грешка в отбраната на армейците. Гадар овладя добре топката и намери капитана Йеж, който стреля, коженото кълбо се отклони в състезател на ЦСКА и се озова в мрежата за 2:0.

През втората част Пенев замени девет от футболистите си, а на терена останаха само испанецът Сан Еметерио и Йордан Минев. Ситуацията на терена обаче не се промени значително. В 65-ата минута новото попълнение в състава на „червените” Здравко Чавдаров направи безобразна грешка, но Оравец игра твърде несъобразително в наказателното поле и от три метра не уцели рамката на вратата.

Пет минути преди края на срещата ЦСКА стигна до намаляване на резултата, когато Саидходжа нямаше проблеми да надскочи бранителите на Жилина и с глава да се разпише. Само три минути по-късно обаче Костадин Стоянов направи нарушение за дузпа, която Гадар превърна в гол. Следващата проверка за отбора на Любослав Пенев е след два дни срещу местния Аустрия Кернтен.


image



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paranoid
Категория: Спорт
Прочетен: 436716
Постинги: 249
Коментари: 58
Гласове: 185
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930