Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2009 16:46 - Пенев: Всички да си стягат шортите! Следва ред и дисциплина
Автор: paranoid Категория: Спорт   
Прочетен: 1179 Коментари: 0 Гласове:
0



image


Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев даде пресконференция преди началото на лятната подготовка на тима, като бе категоричен във вижданията си за развитието на клуба - следва ред и дисциплина.

Специалистът първо коментира наплива на нови попълнения и липсата на продадени играчи: "Все още ЦСКА с никой не се е разделил. Ще има две групи. Едната ще замине на лагера в Австрия, другата ще остане в България."

"Идеята е основата на отбора да е от български футболисти и максимум 4-5 чуждестранни, но наистина качествени. На този етап докато Любослав Пенев е начело на отбора, това ще бъде политиката на клуба."

"Този ход цели да има убийствена конкуренция и никакво спокойствие у футболистите, че са незаменими титуляри. От чужбина на проби ще дойдат от 5-7 футболисти и ако те бъдат харесани от треньорското ръководство едва тогава ще се започнат преговори."

"Даниел Любоя попада в сметките и ще получи шанс за изява, както и всички останали футболисти. Чужденците ще са от държави като Испания, Франция. Любоя също притежава френски паспорт, а позициите им ще бъдат централен, защитник, нападател, вътрешен полузащитник и ляв бек. Всички те ще се присъединят към отбора на лагера ни в Австрия. Любоя скоро не е играл, така че да стяга шортите, за да може да остане в ЦСКА."

"Сериозен отбор се гради в рамките на 2-3 години и през цялото време трябва да има търпение и спокойствие", продължи Пенев.

"Искам отбор от лидери. Няма кой да ви го каже и затова ви го казвам аз. Повечето от тези млади футболисти не стават за отбор като ЦСКА. Дори и някои са ми казвали, че не искат да играят за ЦСКА. Насила не искам никой да бъде в отбора. "

"Не искам да има в моя отбор никакво лигавене, мрънкане. Аз много мразя мрънкалниците. Искам да преотстъпя тези момчета, за да могат да се развиват, а не да им спираме израстването. Аз ще ги наблюдавам през цялото време и има възможност да си ги върна."

На въпрос какви са впечатления на Хесус Паредес от престоя му в клуба и физическата подготовка на "армейците" Пенев заяви, че испанецът е очарован от работата си тук и иска да даде най-доброто на което е способен: "Факт е обаче, че в България няма нито един отбор, който да е добре физически подготвен. В това число спада и нашият."

"Много е сбъркан нашият футбол, като се започне от подготовки, начин на провеждане на първенството – започване август, завършване декември. След това започват агнета, софри и до април месец не можем да изчистим мазнините по играчите. Отборът на ЦСКА трябва да придобие професионално мислене.”



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: paranoid
Категория: Спорт
Прочетен: 435461
Постинги: 249
Коментари: 58
Гласове: 185
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031