Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2009 14:51 - ЦСКА ПРИКЛЮЧИ ЛАГЕРА В КИПЪР СЪС ЗАГУБА
Автор: paranoid Категория: Спорт   
Прочетен: 1400 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 01.02.2009 14:58


imageШампионът ЦСКА претърпя поражение в последния си мач от подготвителния лагер в Кипър. „Червените” отстъпиха с 2:3 на чешкия Виктория Пилзен, въпреки че в по-голяма част от мача имаха преднина в резултата.

В днешния мач наставникът Димитър Пенев заложи на повече млади футболисти, които по-рядко получаваха шанс за изява в мачовете до момента в курорта Агия Напа.

Двубоят започна доста мудно и двата тима не успяха да стигнат до чисти положения пред противниковите врати. Първата голова реалност дойде в 17-ата минута, когато Павел Виданов отне една топка на границата на наказателното поле и се опита да прехвърли излезлия страж на Виктория, но техничният му удар премина на сантиметри от десния страничен стълб.

Още в следващата си атака обаче ЦСКА успя да открие резултата в срещата. Точен бе нигериецът Карибу Алауса, който след центриране от фаул на капитана Тодор Янчев не сгреши с глава, пращайки топката в мрежата. Това бе вторият гол на нападателя с червената фланелка, който до този момент има записани два мача.

Възпитаниците на Павел Върба успяха да стигнат до изравняване на резултата в 38-ата минута, когато Виктория получи право да изпълни наказателен удар. Руи Мигел наруши правилата срещу Хорват, а Резек не сгреши от бялата точка.

В заключителните секунди на първата част ЦСКА все пак стигна до нов гол, като той отново бе от дузпа. Омодиагбе бе задържан в наказателното поле, а Николай Чипев превърна дузпата в гол. Така двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 2:1 в полза на българския тим.

Втората част започна с натиск на чешкия състав, но на няколко пъти влезлият като смяна Беконо се справи отлично. Десет минути след подновяването на играта тимът от Пилзен стигна до нова дузпа, но куриозно, след консултация със своя асистент, главният арбитър отмени наказателния удар.

Малко преди това Димитър Пенев извади принудително от игра голмайстора Алауса, който получи травма, а на негово място се появи Стойков. Футболистът на Пирин, който е на проби при шампионите, раздвижи атаката на тима заедно с Давид Силва, който също показа интересни изпълнения. В 79-ата минута на срещата тимът на Виктория стигна до ново изравняване на резултата, като основна вина за гола имаше камерунският страж Беконо. Вратарят излезе неразчетено срещу Млика, а чешкият нападател не срещна трудности да го прехвърли. Само четири минути по-късно тимът на Павел Върба вкара и третия си гол в срещата чрез грузинеца Татанашвили. Той бе най-съобразителен в наказателното поле, след като засече отбитата от гредата топка и от близко разстояние я вкара за 3:2. В продължението на мача Николай Чипев имаше отлична възможност отново да възстанови статуковото на терена, но след изстрел от бялата точка, топката срещна гредата. „Червените” стигнаха до втори наказателен удар след игра с ръка на чешки футболист в наказателното поле. Това бе и последната ситуация в мача. Утре футболистите на ЦСКА се прибират в България, преди да се отправят към Албена, където ще изиграят нови четири мача.



Гласувай:
0



1. deili - Поздравления за блога
01.02.2009 14:54
Аз също съм фен на ЦСКА
цитирай
2. paranoid - Благодаря
01.02.2009 15:06
След няколко дни ще кача много интересни неща!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: paranoid
Категория: Спорт
Прочетен: 436541
Постинги: 249
Коментари: 58
Гласове: 185
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930